اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۹۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - 11 September 2024
مدیرعامل شرکت توانیر: 

رشد مصرف برق در کشور دو برابر ۱۰ سال گذشته است 

مدیرعامل شرکت توانیر با اعلام اینکه رشد مصرف دو برابری تقاضا در ده سال گذشته  را سپری کردیم، گفت: با توجه به اینکه امسال تابستان گرمی را داشتیم با افزایش ۶۴۰۰ مگاواتی تقاضای برق مواجه بودیم. 
رشد مصرف برق در کشور دو برابر ده سال گذشته است به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در نشست خبری با اعلام اینکه  برای تامین ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی نیازمند  ۹میلیارد دلار سرمایه گذاری  هستیم، گفت: براساس تحلیل های صورت گرفته افزایش میزان تقاضا  به دلیل تغییر اقلیم و استفاده از کولر های گازی صورت گرفته است.

سخنگوی صنعت برق با اعلام این اینکه با توجه به استمرار گرما در کشور تا نیمه شهریور ماه رکورد اوج بار شکسته شد،گفت: در حال حاضر ناترازی برق حدود ۱۰ هزار مگاوات وجود دارد که  نیازمند کاهش مصرف  و همراهی مردم با پوشش با انرژی  هستیم و تاکنون نیز ۳۱ درصد مشمول اهدای جوایز شدند.

وی درباره کولرهای گازی گفت: امسال یک میلیون و ۲۳۰ هزار کولر گازی اضافه شده که بخش عمده آن در مناطق معتدل و شمال غرب بوده در منطقه شمال غرب ۴ الی ۵ برابر شده و در حال حاضر ۱۰ درصد مشترکان از کولر گازی استفاده می‌کنند و باید گفت رشد درصد مصرف کولر کاری در شمال غرب ۱۵ درصد است که باید مدیریت شود.

مدیر عامل شرکت توانیر با بیان اینکه امسال ۴۷ نوبت رکورد مصرف شکسته شد، در حالی که این رقم در سال گذشته ۳۴ نوبت و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۷ نوبت بوده است، اظهار کرد: رشد فزاینده اوج بار در شهریور ماه ادامه داشت، روز گذشته رقم مصرف به ۷۰ هزار و ۷۰۰ مگاوات رسید.

برنامه‌ای برای افزایش تعرفه برق نداریم

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برنامه‌ای برای افزایش تعرفه برق در سال جاری نداریم و تعرفه‌ها مانند سال گذشته است.

رجبی مشهدی با بیان اینکه عمده تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تامین می‌شود و بر اساس استانداردهای بین‌المللی است، تصریح کرد:  فرسودگی تجهیزات یکی از موضوعاتی است که نیازمند توجه و تامین منابع مالی است که در دستور کار وزارت نیرو برای اصلاح و نوسازی قرار دارد.

ناترازی ۱۰ هزار مگاواتی یرق در کشور

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه همچنان ۱۰ هزار مگاوات ناترازی داریم که نیاز به کاهش مصرف دارد، گفت: بر اساس اطلاعات ۳۱.۵ درصد از مشترکین مشمول پاداش صرفه جویی شدند که یک دوره برنامه اهدای جوایز برگزار شد، قرار است در دور دوم ۱۳۵ دستگاه خودرو به عنوان جایزه داده شود که اکنون در حال احراز هویت برندگان هستیم و بزودی اسامی اعلام می شود، دور سوم نیز در ۱۵ مهر ماه قرعه کشی خواهد شد.

تجدیدپذیرها راه حلی برای پر مصرف های برق

وی ادامه داد: مشترکان پرمصرف یا باید شیوه های کاهش مصرف را دنبال و یا اینکه از انرژی تجدیدپذیر برای تامین برق استفاده و یا اینکه برق مورد نیاز خود را از تابلوی برق سبز تهیه کنند.

ناترازی در تیر و مرداد به ۱۸ هزار مگاوات رسید

مدیر عامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه دو درصد مشترکان که جز مشترکان خیلی پرمصرف می‌شوند باید برنامه ریزی برای کاهش مصرف را در دستور کار خود قرار دهند، گفت:  میزان ناترازی در تیر و مرداد به ۱۸ هزار مگاوات رسید،  باتوجه به اینکه نیروگاه‌های برقابی را در مدار نداریم در زمانی ناترازی به ۲۰ هزار مگاوات هم رسید.

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه اکنون برنامه ریزی مدیریت مصرف در بخش سیمان برطرف شده و برق این بخش از صنعت در حال تامین است، گفت: برای مشترکان بخش فولاد ۱۵۰۰ مگاوات گشایش ایجاد شده و هفته آینده محدودیت برای این بخش صفر می شود. محدودیت ۱.۵ روز تامین برای شهرک‌های صنعتی نیز هفته آینده به حداقل ممکن می رسد و به این ترتیب مدیریت مصرف طی هفته آینده به پایان می رسد.

وی با بیان اینکه تامین برق صنایع انرژی بر مثل فولاد، سیمان و فلزات در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ معدل ۱۷ درصد افزایش یافته است، گفت: بخش فولاد ۱۳.۷ درصد، سیمان ۱.۸ درصد، فلزات ۲۵ درصد و سایر صنایع ۳۱ درصد انرژی بیشتر دریافت کردند. شهرک‌های صنعتی نیز ۱۳.۴ درصد مشارکت در مدیریت مصرف داشتند، طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان شهریورماه مدیریت مصرف در شهرک‌های صنعتی به پایان می رسد.

پیگیری سنکرون با شبکه ترکیه 

مدیر عامل شرکت توانیر در خصوص آخرین وضعیت سنکرون با شبکه برق ترکیه، اظهار کرد: شبکه دو کشور از طریق پست بک‌توبک سنکرون شده و مبادلات در حال پیگیری است و طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای سال آینده محقق می شود. باتوجه به اینکه مبادلات با ترکیه از طریق بازار برق و بخش خصوصی است مذاکرات طولانی شده است.

رجبی‌مشهدی گفت: به طور متوسط سالانه ۳۰۰۰ مگاوات به میزان تقاضای صنایع افزوده می شود و ۲۰۰۰ مگاوات به رقم مصرف افزوده می شود، بر اساس ماده ۴ مانع زدایی از تولید صنایع مکلف به احداث نیروگاه هستند تا امکان تامین برق پایدار را داشته باشند.

وی با بیان اینکه صنایع باید بر اساس قانون سرمایه‌گذاری در جهت  احداث نیروگاه را در دستور کار خود قرار دهند، اظهار داشت: صنایع اگر می خواهند سال آینده برای تامین برق خود با مشکل مواجه نشوند نسبت به احداث نیروگاه اقدام کنند.


خبرنگار:پروین مرادی